HemoPhotonics crea una eina de monitoratge no invasiva del flux sanguini del cervell
HemoPhotonics, SL, la cinquena empresa derivada (spin-off) de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), ha desenvolupat i provat un prototip per a la diagnosi mèdica amb tecnologia basada en la llum que permetrà tractar millor les malalties cerebrovasculars a través del monitoratge no invasiu de l’hemodinàmica cerebral i que servirà per a investigacions tant clíniques com científiques.
La tecnologia desenvolupada té aplicacions per a les malalties relacionades amb accidents cerebrovasculars, que es troben entre les principals causes de mortalitat i discapacitat a tot el món. També és una eina important per entendre millor el funcionament del cervell.
HemoPhotonics és fruit de l’experiència del grup Medical Optics, dirigit pel professor Durduran de l’ICFO. El doctor Udo Weigel, exinvestigador postdoctoral de l’ICFO, n’és un dels impulsors i director executiu. La nova spin-off (empresa derivada) ha estat en procés d’incubació durant els darrers dos anys a la plataforma de llançament d’empreses (Launchpad) liderada per l’equip de Transferència Tecnològica (KTT) del mateix ICFO. Aquesta spin-off, avalada per la Fundació Cellex, ha demostrat l’important paper que la biofotònica pot tenir en tècniques de monitoratge a temps real i ha desenvolupat i provat amb èxit un prototip per monitorar el flux sanguini i els nivells d’oxigen en pacients adults utilitzant tecnologies fotòniques. La Generalitat de Catalunya, a través del programa Prova’t de la Institució CERCA, també ha donat suport a l’empresa perquè pugui fer arribar aquesta innovació tecnològica al mercat.